Startsida


Nyheter


Presentation


Hundarna


Valpar


Tidigare hundar

Presentation             

 

Jag heter Chatarina ( Chatie ) Henriksson och bor tillsammans med min familj, man och två vuxna barn i Nykvarn.

Djurintresset har följt mig som en röd tråd genom livet, det har varit allt ifrån hästar, katter,hundar och smådjur. Min första egna hund var en Irländsk setter tik.


Efter avslutade gymnasiestudier flyttade jag till Östergötland och jobbade som kennelhjälp hos Ann Gistedt på kennel Markant, där stannade jag i nästan två år. Det var där jag träffade min "stora kärlek", nämligen en röd cockertik vid namn "Liisa" Leavenworth Butter Lass, kullsyster till den kända Leavenwort Butter Kiss. Hon fick två kullar på kennel Markant. I "Liisas" första kull fanns en svart tikvalp "Sopan"  Markant´s Sophisticated Lady, hon följde mig som en skugga från den dagen hon lyckades att kravla sig ur valplådan. Jag valde inte henne, utan hon valde mig!! Vi fick en mycket speciell relation hon och jag. När jag slutade på kennel Markant så fick jag både "Liisa" och "Sopan".


Jag tog två kullar på min röda settertik. 1982 upptäckte jag andra "Irländare" nämligen Irländsk vattenspaniel och bestämde mig att en "sån ska jag bara ha!" Jag fick vänta!

Tre år!! Så äntligen kom han COFFEE`S MINK DE WILLE "Plösen"

Vilken hund! Han var värd att vänta på....

Jag har sedan dess varit vattenspanieln trogen. Just för tillfället så finns det inga IWS hos oss, men en vacker dag så kanske det dyker upp en .....

Efter "Liisa" och "Sopan" var jag utan cocker i några år, men sedan blev min längtan så stor att jag bestämde mig för att skaffa cocker igen. 2005 kom så  "Grisen" och "Skoja" från Nina Kauhanen kennel Northworth i Finland. "Grisen" är så otroligt lik "Liisa", kanske inte så konstigt med tanke på släktskapet långt tillbaka. Äpplet faller som sagt inte så långt ifrån trädet.

Så här bor vi och hundarna